بلاگ, حقوق کسب و کار

کسب و کار خانگی – معرفی انواع / مسائل حقوقی آن

کسب و کار های خانگی

کسب و کار خانگی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی از یک طرف و  شرایط ایجادشده در همه­گیری کرونا، کسب و کارهای خانگی بیش از پیش رواج پیدا کرده­اند و همین امر سبب حمایت بیشتر دولت از این نوع کسب و کارها شده است. در مقاله پیش­رو به بررسی چیستی کسب و کار خانگی و مسائل حقوقی پیرامون آن می­پردازیم.

کار خانگی

کسب و کار خانگی به آن دسته از فعالیتی گفته می­شود که عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی هم­جوار شکل انجام می­دهند و منجر به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می‌‌شود. در حقیقت کسب و کارهای خانگی در فضای خانه شکل می­گیرند و رشد می‌کنند.

با گسترش کسب­و­کارهای خانگی و برای قاعده­مندتر کردن فعالیت فعالان این عرصه در سال ۸۹ قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصویب شد که در ماده ۲ این قانون کسب و کار خانگی این طور تعریف شده است:

« آن دسته از فعالیت­هایی هستند که توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی شکل می­گیرد و منجر به تولید کالا و خدمات و عرضه آن به محیط خارج از مسکونی می­گردد.»

امکان انجام کسب و کارهای خانگی به شیوه­ی مختلف وجود دارد و فعالین این عرصه به صورت مستقل یا به صورت کارمزدی برای کارفرما یا به صورت تعاونی، اتحادیه و مشارکت با بنگاه­های بالادستی مشغول به پیش­بردن کسب و کار خود می­شوند.

انواع کسب و کار های خانگی

کسب و کارهای خانگی می توانند از تولید کالا تا ارائه خدمات را شامل شوند. در ادامه به بعضی از حوزه­های فعالیت فعالین عرصه کسب و کار خانگی اشاره می­کنیم:

صنایع دستی

فعالیت های خدماتی

فعالیت های تولیدی

صنایع غذایی

کسب و کارهایی با گرایش فناوری اطلاعات

فعالیتهای فرهنگی هنری

موارد مربوط به بسته بندی

بازاریابی

طراحی

توجه به این نکته ضروری است که موارد ذکر شده فقط بخشی اندکی از عنوان ها و زیر مجموعه های کسب و کارهای خانگی می­باشد.

اخذ مجوز برای کسب و کارهای خانگی

کلیه اشخاص برای شروع فعالیت خود در زمینه­ی کسب و کارهای خانگی نیاز به دریافت مجوز دارند. به همین دلیل متقاضیان این دسته از مشاغل با توجه به نوع فعالیت خود فرم ثبت نام مربوطه را با مراجعه به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکمیل نموده و فرم­های تکمیل­شده به دستگاه­های اجرایی ذیربط از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده و در صورت تایید دستگاه اجرایی، پرونده متقاضی به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و مجوز مربوطه صادر خواهد شد.

مزایای اخذ مجوز مشاغل خانگی

با اخذ مجوزهای لازم و مورد تایید نهادهای مربوطه کسب و کارهای خانگی، فعالین این عرصه می­توانند از مزایا و تسهیلاتی که مختص دارندگان این نوع مجوزها است استفاده کند، در ادامه به ذکر این مزایا می­پردازیم:

دریافت وام و تسهیلات بانکی ویژه قرض الحسنه بانک­ها؛

عدم نیاز به تغییر کاربری مسکونی به کاربری تجاری؛

استفاده از بازار محی شهرداری جهت عرضه محصولات خانگی

معافیت از عوارض اداری و تجاری تعیینی و مصوب شوراهای اسلامی شهرها و روستاها؛

برخورداری از حمایت­های مالیاتی

بیمه مشاغل خانگی

این امکان برای صاحبان کسب و کارهای خانگی فراهم شده است که درصورتی که مشمول مقررات خاصی قرار نگرفته باشند، با ارائه­ی مجوز کسب و کار خود به صندوق تامین اجتماعی به صورت خویش­فرما خود را بیمه کنند و از مزایای آن بهره­مند شوند. البته متقاضیان باید به این نکته توجه فرمایید که افراد غیرعضو خانواده و مشمولین صندوق بیما اجتماعی روستاییان و عشایر از شمول مقرراتی که در بالا ذکر شد خارج می­باشند.

حداکثر سن جهت پذیرش درخواست عقد قرارداد بیمه کسب و کار خانگی برای مردان ۵۰ و برای زنان ۴۵ سال می­باشد و درصورتی که سن متقاضیان این درخواست بیش از سن یادشده باشد بایستی ۲ برابر مازاد سنی مقرر دارای سابقه پرداخت حق بیمه در سازمان تامین اجتماعی باشند و در غیر این صورت درخواست آن­ها مورد پذیرش قرار نمی­گیرد.

 موسسه­ ی وکلای بین المللی بیان امروز به عنوان یکی از موسسه های حقوقی موفق در زمینه ی کسب و کارها، آماده ی خدمت رسانی حقوقی و ارائه ی مشاوره ی تخصصی حقوقی به صاحبین کسب و کارها می­باشد. شما عزیزان و همراهان همیشگی موسسه وکلای بین المللی بیان امروز می­توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی در این زمینه با ما در ارتباط باشید.

هدف ما ارائه ی خدمات حقوقی در زمینه های حقوق داخلی و بین المللی به صورت حرفه ای به شما عزیزان است.

با ما در ارتباط باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *